Over Muriel Koch

Over Muriel Koch

Therapeutische houding

Ik heb veel begrip voor de innerlijke strijd die mensen voeren en kan mij daar goed in inleven. Uit ervaring weet ik echter dat je er met begrip alleen niet komt. Daarom zal ik je ook een spiegel voorhouden en je helpen op een begripvolle manier naar jezelf te kijken. Cliënten beschrijven mij als een empathische en warme therapeut, die direct communiceert en niet gemakkelijk om de tuin te leiden is. Door mijn werkervaring heb ik veel gezien en meegemaakt. Er is dan ook weinig dat mij afschrikt of verbaast.

Mijn benadering is steunend, analytisch en praktisch. Tijdens de behandeling heb ik voldoende aandacht voor hoe jouw problemen zijn ontstaan. Ik denk dat je eerst moet begrijpen waaróm iets zo is, voordat je kunt bedenken hoe het anders kan. Daarnaast onderzoeken we wat je op dit moment anders kunt doen om bepaalde patronen te doorbreken. Ik zal je praktische handvatten geven waarmee je zelf aan de slag kunt.

Opleiding en achtergrond

In 2011 ben ik afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Amsterdam. De opleiding tot GZ-psycholoog heb ik in 2016 afgerond. Daarnaast heb ik onder andere opleidingen gevolgd in Schematherapie, Systeemtherapie en Mentalization Based Treatment.

De afgelopen jaren heb ik kinderen, adolescenten, volwassenen en gezinnen behandeld. Ik heb ervaring met het behandelen van uiteenlopende problemen, van angst- en stemmingsproblemen tot gedragsproblemen en persoonlijkheidsproblematiek. Mijn werkervaring heb ik opgedaan in een tbs-kliniek, een forensische polikliniek en een eerstelijnspraktijk. Naast mijn werk bij de praktijk, geef ik individuele en groepstherapie bij een GGZ-instelling voor persoonlijkheidsstoornissen.

Registraties

BIG registratie nummer: 49922085425
AGB code: 94102636
AGB code praktijk: 94064373
KvK nummer: 72938455
BTW nummer: NL001974000B11
Bankgegevens: NL80 ABNA 0832 2568 89, t.n.v. Psychologiepraktijk Koch

Overige informatie

Privacyverklaring
Kwaliteitsstatuut
Klachtenregeling P3NL
Beroepsvereniging NIP